lezanta

Η Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. στηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων του Κτηματολογίου (Σ.Ε.ΚΤ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.)

ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 196-198 

114 71 ΑΘΗΝA

ΤΗΛ. : 210-6439637

FAX : 210-6454223

SITE: www.poseypexode.gr

E-MAIL: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Αθήνα, 28/03/2022

 

 

Α.Π : 27

 

 

                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

           Η Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. στηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων του Κτηματολογίου (Σ.Ε.ΚΤ) στον αγώνα που δίνει για ένα Κτηματολόγιο που να ανήκει τόσο αυτό όσο και τα έσοδα του που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια στον Ελληνικό Λαό.

    Το Σωματείο Εργαζομένων προώθησε τα εργασιακά ζητήματα του φορέα που είναι άρρηκτα δεμένα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο και τη λειτουργία του, τόσο στα συνδικαλιστικά του όργανα όπου συμμετείχε και συμμετέχει  ενεργά μέσα από το 38ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, τη Συνέλευση Προέδρων με αντίστοιχες αποφάσεις, όσο και σε οποιαδήποτε θεσμική ή άλλη δημοκρατική έκφραση, όπως το κοινοβούλιο-κόμματα-Μ.Μ.Ε.

    Τα θέματα και τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα, δημιουργούν πολλά ερωτήματα, για το τι σκοπούς  εξυπηρετούν. Επιπροσθέτως η αδράνεια (?) από την κυβέρνηση και την διοίκηση του φορέα επιτείνουν την ήδη άσχημη κατάσταση τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους εργαζόμενους.

   Η κραυγή απόγνωσης από τους εργαζόμενους ότι τα προβλήματα του Ελληνικού Κτηματολογίου δεν δημιουργούνται από τους ίδιους παρατίθενται  ακολούθως:

  1. Όπως έχουν διατυπωθεί από το Σ.Ε.ΚΤ. και τα όργανα της Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., τα προβλήματα βαραίνουν κάθε Διεύθυνση, Τμήμα, Κτηματολογικό Γραφείο ή Υποκατάστημα και κατά συνέπεια κάθε εργαζόμενο τόσο στους εργασιακούς χώρους, όσο και στις εργασιακές σχέσεις του.
  2. Η υποστελέχωση του Ελληνικού Κτηματολογίου τα τελευταία χρόνια χωρίς προσπάθεια (?) να επέλθει λύση από τη Κυβέρνηση και τη Διοίκηση του φορέα, δημιουργεί σοβαρή υπολειτουργία στο Ελληνικό Κτηματολόγιο και στους συναλλασσόμενους.
  3. Η ηλεκτρονική προσαρμογή των λειτουργιών του Κτηματολογίου είναι σίγουρα χρήσιμη για τον φορέα και τον συναλλασσόμενο. Χωρίς όμως να ολοκληρωθεί η απορρόφηση του συνόλου των υπό κατάργηση υποθηκοφυλακείων και η ψηφιοποίηση του αρχείου τους μόνο δυσλειτουργία και προβλήματα για τον συναλλασσόμενο μπορεί να επιφέρει.
  4. Υποστελέχωση σε κάθε Τμήμα και κάθε Διεύθυνση στην κεντρική Υπηρεσία αποδιοργανώνει την διαλειτουργικότητα του συνόλου του Κτηματολογίου.
  5. Η υποστελέχωση στο Τμήμα Προμηθειών έχει ως αποτέλεσμα την δυσλειτουργία της εύρυθμης υποστήριξης αλλά και λειτουργίας του φορέα.
  6. Η υποστελέχωση της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, με μια σωρεία προβλημάτων μετά από νομοθετικές ρυθμίσεις, έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται δυσεπίλυτα τόσο μισθολογικά, όσο και εργασιακά ζητήματα.
  7. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα στελέχωσης των Κτηματολογικών Γραφείων λόγω συνταξιοδότησης ή μη ένταξης υπαλλήλων στο φορέα. Αποτέλεσμα Κτηματολογικά Γραφεία ή Υποκαταστήματα που καλύπτουν τεράστιες εκτάσεις γης, να αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες ή τους επαγγελματίες.
  8. Ελλείψεις, υλικοτεχνική υποδομή κατεστραμμένη ή χωρίς τη μέριμνα συντήρησης της π.χ. τηλεφωνικά κέντρα, υπολογιστές, εκτυπωτές, γραφική ύλη σε έλλειψη, γενούν τεράστια ερωτήματα για τη σκοπιμότητα τους από πλευράς της Διοίκησης του Ελληνικού Κτηματολογίου.
  9. Σε πολλούς εργασιακούς χώρους υπάρχουν βασικές ελλείψεις σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής π.χ. θέρμανση - ψύξη, καθαριότητα κλπ, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για εργαζόμενους και συναλλασσόμενους.

    Τα παραπάνω άλυτα (?) προβλήματα, έχουν ως αποτέλεσμα την εξαγρίωση των πολιτών και επαγγελματιών που συνωστίζονται λόγω των ελλείψεων.

Γεννιούνται λοιπόν σοβαρά ερωτήματα για την σκοπιμότητα, όπως φαίνεται, της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του φορέα.

   Η Διοίκηση δε, απαιτεί με αυτές τις συνθήκες από τους υπαλλήλους, να ασκούν τα καθήκοντά τους υπό καθεστώς τρομοκρατίας.

   Όποιος εργαζόμενος τολμήσει να αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν έρχεται αντιμέτωπος με διώξεις ή αδιαφορία. Δηλαδή αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι για να λειτουργήσει το Κτηματολόγιο προς όφελος του φορέα και των συναλλασσόμενων απαξιώνετε ή θεωρείται από την διοίκηση παράπτωμα.

Εμείς από την πλευρά μας ως Ομοσπονδία λέμε ότι οι ενέργειες του Δ.Σ. του Σωματείου και των εργαζομένων κινούνται στα πλαίσια τόσο του κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων, όσο και ως αναφαίρετων επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. θα είναι με όποιο μέσο και τρόπο δίπλα στους εργαζόμενους σε όποιες διώξεις και τρομοκρατικές ενέργειες πραγματοποιηθούν από την πλευρά της Διοίκησης του Ελληνικού Κτηματολογίου.

 

Βάσει των ανωτέρω δημιουργούνται τα ερωτήματα:

  1. Μετά από 3 περίπου χρόνια διακυβέρνησης, είτε η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν μπορεί να κάνει το Ελληνικό Κτηματολόγιο - με εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη - λειτουργικό και φιλικό προς τον πολίτη, είτε έχει δόλο με στόχο την ιδιωτικοποίηση προς όφελος των συμφερόντων, σε βάρος των πολιτών.
  2. Διερωτόμαστε θα λειτουργούσε κάποιος ιδιώτης την επιχείρησή του χωρίς εκσυγχρονισμό, προσλήψεις, εργασιακή ειρήνη, κίνητρα προς τους εργαζόμενους, ενώ η επιχείρησή του θα ήταν κερδοφόρος; Θα ήθελε να τη δώσει σε άλλο ιδιώτη με χαμηλό τίμημα, παρουσιάζοντάς την ως «προβληματική»; Θα διόριζε διευθύνοντες συμβούλους στην επιχείρησή του, οι οποίοι θα την οδηγούσαν στην εκποίηση για να έχει άλλος τα κέρδη; Γιατί λειτουργεί με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση;
  3. Όταν έχει το Ελληνικό Κτηματολόγιο κέρδη πάνω από 250 εκατομμύρια ετησίως με αύξουσα προοπτική, γιατί να θέλει η κυβέρνηση της Ν.Δ. να εκποιήσει προς το Ιδιωτικό Τομέα και αυτό το φορέα, όπως τη ΔΕΗ, την Υγεία, το Νερό κ.λ.π, αντί να επιστρέψει τα κέρδη στο Ελληνικό Λαό ενισχύοντας τον απέναντι στις αυξήσεις της Ενέργειας, της Υγείας, βασικών ειδών διατροφής, κάνοντας όπως επικοινωνιακά τους συμφέρει, επιδοματική πολιτική ως «σωτήρας».
  4. Με ποιο δικαίωμα κάνει ένα κερδοφόρο Δημόσιο Φορέα, όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, να φαίνεται προβληματικός με σκοπό να τον ιδιωτικοποιήσει και αυτόν.

Ζητάμε:

 

  1. Να στηριχθεί ο Δημόσιος χαρακτήρας του Ελληνικού Κτηματολογίου, διότι υπάρχουν ελάχιστοι φορείς στο Δημόσιο που μπορούν να συνεισφέρουν με τα έσοδα τους στην ελάφρυνση του Ελληνικού Λαού στις δυσκολίες που υπάρχουν στην καθημερινότητα του.
  2. Άμεση στελέχωση του φορέα με στόχο την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων και την διαφάνεια.
  3. Να ολοκληρωθεί τάχιστα η απορρόφηση του συνόλου των υπό κατάργηση υποθηκοφυλακείων και η ψηφιοποίηση του αρχείου τους.
  4. Άμεση κάλυψη σε υλικοτεχνική υποδομή Διευθύνσεων, Τμημάτων, Υποκαταστημάτων.
  5. Να υπάρχουν συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας και γι’ αυτό έχει νομική ευθύνη ο εργοδότης.
  6. Να γίνουν νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες θα εξασφαλίζουν το συμφέρον της Δημόσιας περιουσίας καθώς και των διάφανων διαδικασιών προς όφελος του πολίτη.
  7. Η διοίκηση να σεβαστεί και να αποφύγει σκέψεις ή ενέργειες για διώξεις, όταν τόσο το Σωματείο, όσο και οι εργαζόμενοι μέσα από την συνδικαλιστική τους ή επαγγελματική τους ιδιότητά αναδεικνύουν προβλήματα ή δυσλειτουργίες του Ελληνικού Κτηματολογίου.

 

Η ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ θα είναι με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο δίπλα τόσο στο Σωματείο Εργαζομένων Κτηματολογίου, όσο και στους εργαζόμενους σε αυτό.

 

Screenshot 3

Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

© 2021 - 2023 All rights reserved to: PC Saver - Hardware & Software solutions.