Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με την περικοπή της υπερβάλλουσας μείωσης του Ν.4024/2011 των υπαλλήλων που μετατάχθηκαν με το Ν.4199/2013 (Α.Π.104/11-4-2017)

Αθήνα, 11/04/2017

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Σκουρλέτη

ΚΟΙΝ: Συλλόγους – μέλη μας

Θέμα: Αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν οι συνάδελφοι που μετατάχθηκαν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις (Ν.4199/2013) με την περικοπή του ποσού που αντιστοιχεί στην υπερβάλλουσα μείωση του Ν.4024/2011.

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το άρθρο 96, παρ. 2 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) – Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. – Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι τροποποιήθηκε η διάταξη, όπως είχε διατυπωθεί από τον προηγούμενο Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, σε ό,τι αφορά την περικοπή της υπερβάλλουσας μείωσης του άρθρου 29 του Ν.4024/2011 και η οποία έδινε λύση στην αδικία που υπέστησαν οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε υποχρεωτική διαθεσιμότητα και μετατάχθηκαν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις Περιφέρειες κατ’ εφαρμογή του άρθρου 129 του Ν.4199/2013.

Ειδικότερα, το άρθρο 49 του πολυνομοσχεδίου «Αυτοτελής υπηρεσία εποπτείας Ο.Τ.Α., ρύθμιση θεμάτων Ο.Τ.Α. και άλλες διατάξεις» προέβλεπε τα εξής: «Εξαιρείται από την περικοπή η υπερβάλλουσα μείωση (προσωπική διαφορά) του άρθρου 29 του ν. 4024/2011 των υπαλλήλων που μετατάσσονται ή μεταφέρονται στους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και με άλλες διατάξεις εκτός αυτών περί ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας. Η εξαίρεση από την περικοπή της υπερβάλλουσας μείωσης (προσωπικής διαφοράς) ανατρέχει αναδρομικά στην έναρξη ισχύος των ν.4223/2013 και ν. 4199/2013 και μέχρι την έναρξη ισχύος του ν. 4354/2015, όπως ισχύει».

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται οι συνάδελφοι που τέθηκαν σε υποχρεωτική διαθεσιμότητα κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 129 του Ν. 4199/2013 και μετατάχθηκαν στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, εντάσσοντας στο άρθρο 96 του υπό ψήφιση Πολυνομοσχεδίου τη διάταξη όπως ήταν διατυπωμένη στο προηγούμενο Πολυνομοσχέδιο του ίδιου Υπουργείου, το οποίο αποκαθιστούσε την αδικία που αντιμετωπίζουν οι εκατοντάδες μεταταχθέντες συνάδελφοί μας και να ορίσετε άμεσα συνάντηση μαζί μας, προκειμένου να σας αναπτύξουμε αναλυτικά τις θέσεις μας, καθώς και να μας γνωστοποιήσετε τις δικές σας προθέσεις.