Χορήγηση προσωρινής σύνταξης στους τακτικούς υπαλλήλους του ΤΕΕ που συνταξιοδοτούνται από το ΤΣΜΕΔΕ (Α.Π.60/12-5-2015)

Αθήνα, 12/05/2015

ΠΡΟΣ:  E.T.A.A. (ΤΣΜΕΔΕ- Τμήμα Παροχών)

ΚΟΙΝ:

1. Αναπλ. Υπουργό ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ. κ Χ. Σπίρτζη
  2. Πρόεδρο ΤΣΜΕΔΕ κ. Ι. Γαμβρίλη
  3. Πρόεδρο Τ.Ε.Ε. κ. Γ. Στασινό
  4. Σύλλογο ΤΕΕ
ΘΕΜΑ: Χορήγηση προσωρινής σύνταξης στους τακτικούς υπαλλήλους του ΤΕΕ που συνταξιοδοτούνται από το ΤΣΜΕΔΕ, σύμφωνα με το αρ. 38 του Ν. 3996/11.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Αναγκ. Νόμου 2326/40 (ιδρυτικός ΤΣΜΕΔΕ) και του Ν. 1211/81 «Περί του συνταξιοδοτικού δικαιώματος του τακτικού προσωπικού του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΕ», το τακτικό προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. – Τ.Ε.Ε. ασφαλίζεται για λήψη κύριας σύνταξης στο ΤΣΜΕΔΕ, άρα απολαμβάνει όλων των δικαιωμάτων και παροχών από το Ταμείο σας.

Μετά από καταγγελία του Συλλόγου υπαλλήλων του ΤΕΕ αλλά και πολλών συναδέλφων μας, πληροφορηθήκαμε ότι στους αποχωρήσαντες λόγω συνταξιοδότησης τακτικούς υπαλλήλους του ΤΕΕ, δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του αρ. 38 του Ν.3996/2011 για τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης μέχρι την έκδοση της οριστικής πράξης συνταξιοδότησης.

Επειδή η μη εφαρμογή των ευνοϊκών αυτών διατάξεων παραβιάζει κατάφορα τα δικαιώματα των πρώην συναδέλφων μας ασφαλισμένους στο ΤΣΜΕΔΕ επιφέροντας αδυναμία ουσιαστικής επιβίωσης, καθώς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της οριστικής σύνταξης, σας καλούμε να μας ενημερώσετε γιατί οι διατάξεις του αρ. 38 του Ν. 3996/11 δεν εφαρμόζονται για τους υπαλλήλους του ΤΕΕ με την χορήγηση προσωρινής σύνταξης;

Παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας, για να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας, προκειμένου να προβούμε από κοινού σε όλες τις νόμιμες ενέργειές μας.