Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών για αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν οι μεταταχθέντες στις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις με το Ν.4199/2013 (Α.Π.226/1-7-2016)

Αθήνα, 01/07/2016

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

κ. Π. Κουρουμπλή

ΚΟΙΝ:

1. Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χ. Βερναρδάκη
  2. Υφυπουργό Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ι. Μπαλάφα
  3. Συλλόγους – μέλη μας
Θέμα: Αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν οι συνάδελφοι που μετατάχθηκαν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις με την περικοπή του ποσού που αντιστοιχεί στην υπερβάλλουσα μείωση του Ν.4024/2011.

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το άρθρο 49, παρ.2 του υπό επεξεργασία πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Αυτοτελής υπηρεσία εποπτείας Ο.Τ.Α., ρύθμιση θεμάτων Ο.Τ.Α. και άλλες διατάξεις» διαπιστώνουμε ότι αντιμετωπίζετε μερικώς το ζήτημα της υπερβάλλουσας μείωσης (προσωπική διαφορά) του άρθρου 29 του Ν. 4024/2011, δίνοντας δηλαδή λύση μόνο για ένα μέρος των υπαλλήλων που τέθηκαν σε υποχρεωτική διαθεσιμότητα κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 129 του Ν. 4199/2013 και μετατάχθηκαν στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Ειδικότερα, με βάση το άρθρο 49 του πολυνομοσχεδίου αποκαθίσταται η αδικία της περικοπής της προσωπικής διαφοράς για τους συναδέλφους που υπηρετούσαν στην ΥΑΣΒΕ και την ΕΥΔΕ ΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας της πρώην ΓΓΔΕ του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος, εντάσσοντας στο άρθρο 49 του υπό επεξεργασία πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου σας όλους τους συναδέλφους που υπηρετούσαν στους Τομείς Αποκατάστασης Πυροπλήκτων και Σεισμοπλήκτων (ΤΑΠ Πύργου, ΤΑΣ Αχαρνών, Αχαϊας, Λευκάδας και Κοζάνης) καθώς και στις Ειδικές Υπηρεσίες Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ Κάρλας, ΕΥΔΕ Ύδρευσης Ρόδου) και μετατάχθηκαν στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, οι οποίοι υπέστησαν περικοπή του ποσού που αντιστοιχεί στην υπερβάλλουσα μείωση, και να ορίσετε άμεσα συνάντηση μαζί μας, προκειμένου να σας αναπτύξουμε αναλυτικά το πρόβλημα που προκύπτει, καθώς και να μας γνωστοποιήσετε τις δικές σας προθέσεις.