Ανακοίνωση - πρόσκληση για συμμετοχή υπαλλήλων στην προκήρυξη κάλυψης θέσεων προϊσταμένων Γεν. Δ/νσεων του ΥΠΟ.ΜΕ. (Α.Π.31/15-2-2018)

Αθήνα, 15/02/2018

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή υπαλλήλων στην προκήρυξη για την κάλυψη θέσεων προϊσταμένων των 11 Γενικών Διευθύνσεων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων για διασφάλιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις του άρθρου 84, του Ν.3528/2007 (Υ.Κ.), όπως τροποποιήθηκε και εξακολουθεί να ισχύει, και επιθυμούν τη συμμετοχή τους στην ανωτέρω προκήρυξη, αποφάσισε και πραγματοποίησε:

1. Ενημερωτικές συναντήσεις με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κόμματων στη Βουλή, καθώς και με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η οποία έστειλε με τη σειρά της επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών για ανάκληση της προκήρυξης.
  2. Σε συνεργασία με το νομικό μας σύμβουλο, συντάχθηκε έγγραφο αίτησης (αντιρρήσεων – επιφυλάξεων), προκειμένου να συνυποβληθεί με την αίτηση υποψηφιότητας από τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους για συμμετοχή στην ανωτέρω προκήρυξη.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας έχουν οι μόνιμοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας Ι.Δ.Α.Χ. κλάδου ΠΕ. Όλοι οι παραπάνω υποψήφιοι πρέπει να υπάγονται στις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007, όπως ισχύει) και επιπλέον κατά την ημερομηνία λήξης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υποψηφιοτήτων να:

« α) έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης για ένα (1) έτος τουλάχιστον

β) έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου Διεύθυνσης για τρία (3) έτη τουλάχιστον

ή

γ) είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου συναφούς διδακτορικού διπλώματος ή απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.) ή κάτοχοι αναγνωρισμένου συναφούς μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και να κατέχουν βαθμό Α΄ με πλεονάζοντα χρόνο τουλάχιστον οκτώ (8) έτη στο βαθμό αυτόν

ή

δ) κατέχουν το βαθμό Α΄ με πλεονάζοντα χρόνο δέκα (10) έτη τουλάχιστον στο βαθμό αυτόν.

Για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 84 και 85 του Υ.Κ., όπως ισχύουν, λαμβάνεται υπόψη αποκλειστικά η εν τοις πράγμασι άσκηση καθηκόντων θέσης ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης ή Τμήματος, αντίστοιχα, που έχει διανυθεί σε Υπουργεία, Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Ν.Π.Δ.Δ., Ανεξάρτητες Αρχές, Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού και Ν.Π.Δ.Δ. αυτών, καθώς και σε αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες,»

Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους ενδιαφερομένους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την επιλογή Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων και έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις , όπως απαιτούνται από το άρθρο 84 του Ν. 3528/2007, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 29 του Ν. 4369/2016, να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής στην ως άνω διαδικασία, επισυνάπτοντας την «αίτηση επιφύλαξης» προς υποστήριξη της υποψηφιότητάς τους, την οποία μπορούν να παραλαμβάνουν από τα γραφεία της Ομοσπονδίας.