Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την άμεση εφαρμογή του άρθρου 99 του Ν.4483/2017 (Υπερβάλλουσα μείωση) (Α.Π.312/17-11-2017)

Αθήνα, 17/11/2017

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Σκουρλέτη

ΚΟΙΝ: Συλλόγους – μέλη μας

Θέμα: Άμεση εφαρμογή του άρθρου 99 του Ν.4483/2017

Κύριε Υπουργέ,

Με το άρθρο 99 του νόμου 4483/2017 «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης κ.λ.π.», ρυθμίστηκε το πολύ σημαντικό θέμα της άδικης περικοπής της υπερβάλλουσας μείωσης (προσωπική διαφορά) του άρθρου 29 του ν. 4024/2011 των υπαλλήλων που μετατάχθηκαν στους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις υπηρεσίες του πρώην Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και όσων μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες μετά τη θέση τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Ωστόσο, από την δημοσίευση του παραπάνω νόμου (4483/2017) μέχρι και σήμερα, περίπου τέσσερις μήνες μετά, δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες οδηγίες (ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ) για την εφαρμογή αυτής της διάταξης, με συνέπεια τη δημιουργία σύγχυσης στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, όπου μετατάχθηκαν συνάδελφοί μας.

Για το λόγο αυτό ζητάμε να εκδοθούν άμεσα οι οδηγίες για την υλοποίηση αυτής της ευνοϊκής για τους συναδέλφους ρύθμιση.