Προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας, την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη, για την κρατική διασφάλιση της μισθοδοσίας των συναδέλφων μας στις Περιφέρειες (Α.Π.157/10-12-2015)

Αθήνα, 10/12/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.), προκηρύσσοντας 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για τα μέλη μας που υπηρετούν στις Περιφέρειες, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, με αίτημα την εγγύηση και διασφάλιση της μισθοδοσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό των υπαλλήλων των Περιφερειών.

Η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συμπόρευσης με τις υποδείξεις των τροϊκανών και της προώθησης αδιέξοδων, αντικοινωνικών και αντεργατικών μέτρων, επιχειρεί να ανατρέψει την καταβολή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως γίνεται έως σήμερα, ορίζοντας δια του Υπουργού Εσωτερικών, ότι η καταβολή θα πρέπει να πραγματοποιείται από τα τακτικά έσοδα των Περιφερειών, μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).

Λαμβάνοντας υπόψη το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο, την περικοπή των τακτικών εσόδων των Περιφερειών που προβλέπεται να συνεχισθεί και στο μέλλον, η οποία έχει οδηγήσει στη μείωση έως και στον μηδενισμό των κωδικών ή πιστώσεων για κάποιες κατηγορίες δαπανών, καθώς και στην πολιτική επιλογή για εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, καθίσταται σαφές ότι το αίσθημα της ανασφάλειας των συναδέλφων μας είναι εύλογο.

Για το λόγο αυτό, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε την κρατική διασφάλιση της μισθοδοσίας των συναδέλφων μας στις Περιφέρειες, προκηρύσσοντας 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και συμμετέχοντας παράλληλα στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στην πλατεία Κλαυθμώνος (Υπουργείο Εσωτερικών) και ώρα 12:00.